dinsdag 23 oktober 2012

Nederland multicultureel niet dankzij maar ondanks de politiek


De multiculturele samenleving leeft niet meer………. in de hoofden en harten van de politici, wel te verstaan! Praktisch alle politici hebben afscheid genomen van dit ideaal. De druk van –eerst- een aantal linkse politici en intellectuelen en –later- (extreem)- rechts is kennelijk zo groot dat niemand meer het woord multiculturalisme in de mond durft te nemen. Het podium voor het debat hierover wordt volledig gedomineerd door de profeten van de assimilatie. Zo kon in Nederland, een paar jaar geleden, minister Verdonk rustig haar onzinnige “bloemkooldemocratie” uitroepen: “Als de meerderheid besluit om bloemkool te eten dan moet iedereen aan de bloemkool, zo simpel is het!” vond ze. In Frankrijk ging Sarkozy nog verder dan de eettafel en verbood de hoofddoek op school voor moslimmeisje  En in Duitsland ging zelfs Bondskanselier Merkel- toch een verstandige vrouw!- om. “De multiculturele samenleving is mislukt” zei ze, niet zolang geleden. De demissionaire VVD- staatssecretaris voor cultuur en onderwijs Halbe Zilstra heeft –als knecht van Wilders- alle voorzieningen en projecten kapot gemaakt die ruiken naar diversiteit, allochtonen, en multiculturaliteit. 

Mij beperkend slechts tot bovengenoemde voorbeelden, moet ik- tot mijn grote verbazing- vaststellen dat deze en nog meer politici – ook van links- kennelijk zover gaan met hun opportunisme dat ze – om de extreem- rechtse electorale stem koest te houden- zelf de werkelijkheid ontkennen. Immers, de werkelijkheid is multicultureel. Men hoeft alleen maar de straten van de eigen steden op te gaan om te zien en te ruiken hoe Nederland multicultureel is geworden. En niet allen maar op straat, ook in het leger, de ambtenarij, het toneel, de films, de ondernemingen, de medische wereld, de advocatuur, de sport, de mode, is Nederland niet meer het Nederland van de jaren ’50.

De toekomst van Nederland is gekleurd. Alleen gekleurd zal Nederland winnen. Gelukkig laat iemand als Van Gaal zich niet door extreem- rechts aansturen. Hij kiest bewust voor een gekleurde Nederlandse voetbalteam om te werken aan de toekomst. En hij heeft nu al alle wedstrijden gewonnen! Onze belangrijkste les uit de ontwikkelingen van de laatste jaren is duidelijk: als Nederland niet alleen in kleur en geur maar vooral in maatschappelijke, sportieve, culturele, politieke en economische posities, multicultureel is geworden dan is het niet dankzij maar ondanks de politici van het laatste decennium! 

Mohamed Rabbae
Landelijk Beraad marokkanen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten